pikavippi

Monenlaisia haasteita ja vastoinkäymisiä olen kokenut eri kaverien kanssa, mutta tämä on kyllä ensimmäinen laatuaan mitä minulle on vastaan tullut. Kaverini nimittäin oli ottanut hetki sitten pikavipin, ja kertoi minulle että hänellä oli nytten vaikeuksia maksaa se takaisin. Ja hän haluaisi siis, että auttaisin siinä häntä.

Oikeesti, pikavippi?

Henkilökohtaisesti en ole ikinä pikavippeihin koskenut, ja tiedän niistä vain hyvin vähän. Sen takia ensimmäinen asia mitä melkein tein oli etsiä hieman tietoa pikavipeistä, ja miten ne oikein toimivat. Tämä kirjoitus pikavipeistä antoi hyvän pohjan, ja melko pian minulle olikin selvinnyt mistä niistä oli kyse. Ne ovat näemmä muuttuneet jonkin verran siitä kun ne olivat pinnalla sillon joskus 2000 -luvun puolivälissä. Nykyään tuntuu että lainaa voi saada paljon enemmän kuin muistan silloin tarjottaneen. Voin kyllä muistaakkin väärin.

Muuten, se mikä minua ihmetytti oli kun vastaan tuli tämänlainen 18-vuotiaille vippejä tarjoava sivusto (joka taitaa olla saman tekijän kuin edellinen koska linkki oli sieltä). Luulin nimittäin vakaasti, että 18 vuotiaille ei enään annettaisi pikavippejä! Kaikkea sitä oppii kun vähän edes tutustuu asiaan.

No nyt mun pitäisi sitten päättää, mitä teen ton kaverin kanssa. Yhteensä se on velkaa 1500 €, josta se uskoi pystyvänsä maksamaan takaisin noin 1100 euroa. Mun pitäisi siis auttaa sitä 400 euron edestä, jos siis siihen suostun. Kuulemma se oli ottanut noi rahat auton korjaamiseen, ettei ne sentään ollut mitenkään kurkusta alas menneet tai sellaista. Kuitenkin, toi ei ehkä ole se kaveri jota ajattelisin jos jättäisin rahojani turvalliseen huostaan. Toisaalta se on muuten tosi hyvä kaveri, ja haluaisin sitä auttaa. Mulle tulisi kuitenkin myös hieman vaikeuksia, jos se ei tota summaa mulle takaisin enään maksaisi.

Puuhhh… mitä sitä tässä oikein tekisin. Kysymys on vähän se, että joutuuko se pahaan pulaan jos en auta, vai miten sille käy sitten. Kun jos vaihtoehto on kunnon velkakierre, niin tietty autan. Mutta… mullekkin olisi käyttöä noille rahoille.

Kaippa se on nyt kuitenkin sitä autettava jos se tarvii apua. Sitähän varten kai kaverit kuitenkin nyt on. Mielummin ite kärsin hieman, kun laitan sitä tosi pahaan pulaan. No joo, juu. Kaippa se on näin tehtävä jos se pyytää apua.

Ootteko te joskus joutunut vaikeisiin tilanteisiin kavereittenne kanssa? Kertokaa kommenteissa jos löytyy tarinoita tai ehdotuksia tähän mun tilanteeseen.

Päivitystä 2018

Ajattelin että voisin hieman kirjoittaa tässä miten tilanne on elänyt sitten alkuperäisen kirjoituksen.

Ollan kaverin kanssa selvitetty tätä asiaa, ja saanut sen tajuamaan kuinka tärkeää sille oli maksaa tuo pikavippi takaisin mahdollisimman nopeasti. Selvitettiin asiaa sitten tarkemmin ja apua saatiin vinkkien puolesta Seriffilainasta, joka yllätti kyllä meitä hieman mutta apua on aina apua.

Velka on nyt melko lailla maksettu onnistuneesti pois, ja kaverin tilanne parempi kuin aikaisemmin. Onneksi häntä autoin tuon pikavipin maksamaan, vaikka se aikoinaan hieman huolettikin!