Silmälasien hankita, se on jotankin sellaista mistä en oikein pidä. Tiedän monia jotka ostaa monet lasit ja jotka jopa vaihtelevat silmälasejaan päivän tyylin mukaan. Minä en ole sellainen. Laseissa mulle tärkein on se, että ne toimii ja tietty positiivista on jos ne näyttää hyvältä päässä. Sen takia en ostakkaan uusia laseja kuin vasta sitten kun edelliset alkaa olla rikki, ja nyt on sellainen tilanne taas osunut kohdalle.

Oon jo tilannut edelliset silmälasit netistä, ja niin ajattelin myös tehdä tälläkin kertaa. Kuten tuosta oppasta vaikka näkee, ei se ole niin vaikeaa kuin voisi pelätä. Oikeastaan aika helppo homma, kunhan on vaan oikeat tiedot ja mitat tiedossa. Ja itse kävin tuossa loman loppumisen kunniaksi ihan näöntarkastuksessa, jossa sain kaikki ajankohtaiset mitat helposti ja nopeasti. Näemmä oli näkö taas hieman heikentynyt sitten viime kerran 🙁

Vertailin vähän noita silmälasikauppoja ton sivuston kautta, ja vaikuttaisi että seuraava tilaukseni tapahtuu Mister Spexin kautta. Hieman erikoinen nimi, mutta listattu tuolla sivustolla ykkösvaihtoehdoksi 2017.

Tilaus olisi tarkoitus laittaa menemään heti ensi viikon alussa, tai ehkä jo huomenna sunnuntaina jos ehdin.

Millaiset silmälasit hankin?

Kuten sanottua, en panosta kovin paljon silmälasien valintaan, vaan päätös tehdään paljolti sen mukaan, mistä löytyy nätit ja toimivat lasit. Yleisesti pidän kyllä hieman suuremmista laseista, ja nyttenkin varmaan tulen hankkimaan sellaiset isommat linssit ja paksummat kehykset.

Vinkkinä voisin kyllä sanoa muille silmälaseja pitäville, että kannattaa panostaa hieman niihin parempiin linsseihin ja kunnollisiin merkkikehyksiin. Säilyy nimittäin ehjänä paljon pidempään kuin noi halvemmat versiot. Itse olen kyllä huomannut merkittävän eron noissa, ja olenkin lopettanut jo parit lasit sitten noiden halpojen lasien ostamisen. Jos siis ei ole tarjouksen takia halpa. Enkä ole katunut pätkääkään!

Ehkä hieman yllättävän paras merkki mulla on ollut Guess. Sitä ei heti ajattelisi, mutta ne lasit oli tosi laadukkaat ja kesti vähän isompaakin iskua. Luulisi että ne olis ollut tollaset kauniit ja muodikkaat, mutta sen lisäksi ne oli myös tosi kestävät. Pointsit siis sinnepäin!

En oo siis vielä lyönyt lukkoon mitään merkkejä tai sellaista, vaan meen hieman sen mukaan mikä miellyttää silmää ja lähden siitä sitten etenemään. Katotaan millaset lasit sitä sieltä sitten tupsahtaa 🙂

silmälasi idea

Tämmöset vois olla ihan makeet